Hoe kiest u wijn? | Casadelgusto

Hoe kiest u wijn?

Wijn kiezen is niet eenvoudig. Immers, zolang u de wijn niet geproefd hebt, moet u het stellen met hoe de wijn eruit ziet en wat er op het etiket staat. Bovendien is ook de gelegenheid waarbij de wijn geschonken zal worden niet onbelangrijk: als aperitief, bij een lichte of stevige maaltijd, … Voor iedere gelegenheid is er wel een passende wijn maar niet alle wijnen passen voor iedere gelegenheid.
Om zeker te zijn dat u de juiste wijn kiest, organiseren wij op regelmatige basis wijndegustaties (=> link wijndegustaties) waarop iedereen onze wijnen kan proeven. Als u echter niet kan wachten tot één van onze wijndegustuaties, neem dan gerust contact op met ons zodat wij u kunnen adviseren bij uw wijnkeuze.

Op casadelgusto.be kan u wijn selecteren vanuit verschillende invalshoeken: 
- kleur van de wijn: er is keuze uit wit, rosé, rood, zoet, mousserend, zoet
- wijnhuis: er is een overzicht van de wijnen - met hun verhaal - per wijnhuis
- appellatie: hier zijn de wijnen gegroepeerd per appellatie

Eens u een wijn geselecteerd hebt, kan u op de detailpagina van de wijn nog bijkomende info vinden: type druif, alcohol %, serveertips (gerechten, temperatuur, …) en houdbaarheid. Heeft u dan nog steeds twijfels, dan contacteert u ons gerust. Schrijf u alvast in op onze nieuwsbief zodat u op de hoogte blijft van onze wijndegustaties.